Thomas Vannevel

Domotica

Slim. Comfortabel. Energiezuinig.

Domotica-installatie, Smart home

Domotica in Nazareth, Deinze, Gent | Electriciteit Vannevel

Thomas Vannevel, uw specialist in domotica voor de regio Gent - Deinze - Nazareth.

Domotica, Smart home in Nazareth

Wat is domotica?

Een vraag die meer en meer gesteld wordt omdat steeds vaker mensen ervoor kiezen om huisautomatisering te integreren in hun woning.

Mensen kiezen ervoor omdat het comfort biedt, maar ook omdat hun veiligheid ermee kan toenemen.

Comfortabel, veilig en energiezuinig wonen: dat zijn in een notendop de voordelen van domotica. Een domotica-installatie integreert alle technieken in huis in één systeem. Zo stemt u uw volledige woning in een handomdraai af op uw wensen. Waar en wanneer u maar wil, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Domotica is een volledig uitgewerkt systeem, waarin alle mogelijke vormen van automatisering opgenomen kunnen zijn.

Verlichting, verwarming, videofonie, inbraak- en brandbeveiliging, zonneblinden en rolluiken, alles is met elkaar verbonden via hetzelfde systeem. Met een enkele druk op de knop kan u bijvoorbeeld de sfeerverlichting inschakelen, de televisie aanzetten en tegelijkertijd de blinden sluiten om geen reflecties op het scherm te krijgen.

Bovendien zitten alle elektrische toestellen aan één stuursysteem gekoppeld. Er zijn dus interacties mogelijk. Als bijvoorbeeld een raam wordt opengezet in een kamer, dan kan het systeem zo geprogrammeerd worden dat de verwarming in die kamer wordt afgezet. Of als er niemand meer in de kamer aanwezig is (wat gecontroleerd wordt met aanwezigheidsdetectoren) dan kan het licht worden gedimd of kan de luidspreker in dat vertrek worden uitgeschakeld.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Elektriciteit- met de elektricien Vannevel
Elektriciteitswerken Vannevel | Gent - Deinze - Nazareth
Zonnepanelen, dakintegratie in Deinze

Bij het slapengaan kan één druk op de knop volstaan om alle benedenverlichting uit te schakelen, de verwarming lager te zetten én het anti-inbraaksysteem te activeren.

 

Het systeem kan met andere woorden geprogrammeerd worden om een serie handelingen automatisch uit te voeren. Handelingen die je anders allemaal zelf zou moeten doen en waarvan je er sommige misschien zou vergeten.

Eén van de grote voordelen van een domoticasysteem is dat het zich makkelijk laat aanpassen aan de veranderende eisen en leefomstandigheden. Het kan alle elektrische toestellen in huis besturen, maar u hoeft niet van meet af aan het volledige pakket te installeren.

U kan dus beginnen met bijvoorbeeld een automatische besturing van de verwarming en de verlichting, en dit op een later tijdstip uitbreiden.

 

Bij Thomas Vannevel zoeken we samen met u naar de perfecte oplossing om uw comfort zo aangenaam mogelijk te maken en werken daarvoor met Niko Home Control en Teletask. Deze merken garanderen u de juiste prijs/kwalitiet verhouding voor een duurzaam resultaat. Wij begeleiden u door het volledige proces en installeren met plezier een stukje toekomst in uw woning.